TRAFFICA OY – AMMATTILAISTEN OSAAMISEN ASIALLA

Joensuussa työttömälle työnhakijalle ilmainen kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutus

Traffica järjestää Joensuussa yhteistyössä TE-palveluiden kanssa kuorma-auton- ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajan koulutuksen. Tavoitteena on, että opiskelija selviää itsenäisesti kuorma-auton- tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajan työtehtävistä. Samalla suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:

  • Yhdistelmäajoneuvokuljetukset, 40 osp
  • Kuorma-auton tavarakuljetusten hallinta, 40 osp
  • Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
  • Työkoneiden käyttö ja huolto, 15 osp
  • työpaikan/työssäoppimispaikan vaatimusten mukainen tutkinnonosa

Koulutuksen suorittaneilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä välittömästi koulutuksen jälkeen joko työharjoitteluyritykseen tai johonkin muuhun kuljetusyritykseen.

Koulutus kestää yhteensä 185 työpäivää. Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso työharjoitteluyrityksessä. Sen pituus on noin 70 päivää. Lisäksi lähiopetuksen lomassa on työssäoppimispäiviä, joiden aikana perehdytään ammattiin ja syvennetään käytännössä lähiopetuksessa opiskeltuja sisältöjä mm. kuljetus- ja ajoneuvotekniikassa sekä asiakaspalvelussa. Koulutukseen kuuluu lisäksi teoriaopiskelua, joka muodostuu sekä lähi- että etäopiskelusta.

Koulutus on oppilaalle maksuton. Maksan vain ajokortin suorittamiseen liittyvät viranomaiskulut.

Vaatimuksena on kuljetusalasta kiinnostuneet vähintään 21-vuotiaat työttömät työnhakijat, joilla on vähintään B-luokan ajokortti.

Hakuaika päättyy 5.9.2021 ja koulutus alkaa 4.10.2021. Esivalinta tehdään hakemusten ja lopullinen valinta haastattelun perusteella.

Lisätietoja ja koulutukseen haku TE-toimiston sivuilta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/699244

Muita työvoimakoulutuksia