TRAFFICA OY – AMMATTILAISTEN OSAAMISEN ASIALLA

Joensuussa työttömälle työnhakijalle ilmainen linja-autonkuljettajan koulutus

Traffica järjestää Joensuussa yhteistyössä TE-palveluiden kanssa linja-autonkuljettajan koulutuksen. Tavoitteena on, että opiskelija selviää itsenäisesti linja-autonkuljettajan työtehtävistä. Samalla suoritetaan seuraavat tutkinnon osat:

  • linja-autokuljetukset, 40 osp
  • linja-auton tavarakuljetusten hallinta, 40 osp
  • kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp
  • sekä mahdollisuuksien mukaan työssäoppimispaikan mahdollistamia muita tutkinnon osia

Koulutuksen suorittaneilla on hyvät mahdollisuudet työllistyä välittömästi koulutuksen jälkeen joko työharjoitteluyritykseen tai johonkin muuhun kuljetusyritykseen.

Koulutus kestää n. 9 kk. Koulutukseen sisältyy työssäoppimisjakso työharjoitteluyrityksessä. Sen pituus on noin 60 – 80 päivää. Lisäksi lähiopetuksen lomassa on työssäoppimispäiviä, joiden aikana perehdytään ammattiin ja syvennetään käytännössä lähiopetuksessa opiskeltuja sisältöjä mm. kuljetus- ja ajoneuvotekniikassa sekä asiakaspalvelussa. Koulutukseen kuuluu lisäksi teoriaopiskelua, joka muodostuu sekä lähi- että etäopiskelusta.

Koulutus on oppilaalle maksuton. Maksan vain ajokortin suorittamiseen liittyvät viranomaiskulut.

Vaatimuksena on kuljetusalasta kiinnostuneet vähintään 23-vuotiaat työttömät työnhakijat, joilla on vähintään B-luokan ajokortti.

Hakuaika päättyy 27.6.2021 ja koulutus alkaa 9.8.2021. Esivalinta tehdään hakemusten ja lopullinen valinta haastattelun perusteella.

Lisätietoja ja koulutukseen haku TE-toimiston sivuilta: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/698483

Muita työvoimakoulutuksia