TRAFFICA OY – AMMATTILAISTEN OSAAMISEN ASIALLA

Kuorma-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajakoulutus Weeman Ky:lle

Kuvaus

Koulutus on tarkoitettu kuorma-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettajan tehtäviin soveltuville 18 -vuotta täyttäneille henkilöille, joilla on vähintään B-luokan ajokortti ja koulutettavaan ammattiin sekä hankittavaan (C- tai CE-luokka) ajokorttiluokkaan vaadittava terveys sekä vahva motivaatio ja soveltuvuus palveluammattiin. Valinta tehdään hakemusten ja haastattelun perusteella. Työtä tehdään kaikkina vuorokauden aikoina ja viikonpäivinä, joten valmius vuorotyöhön on välttämätön edellytys koulutukseen valittaville.

Lisätiedot

Koulutuksesta järjestetään TE-live -infolähetys tiistaina 8.12.2020 klo 9.00. Lähetystä voi seurata suorana ja omia kysymyksiä esittää chatissa osoitteessa te-live.fi, TE-liven Facebook-sivuilla tai YouTube-kanavalla. Lähetyksestä jää myös tallenne YouTubeen.

Hakijan on ennen lopullista valintaa esitettävä ajoneuvoliikennerekisteriote, joka osoittaa hyviä asenteellisia valmiuksia kuljettajan ammattiin.

Kuljetus Weeman Ky on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut hoitamaan etenkin lämpösäädeltyjä elintarvikekuljetuksia nouto-, jakelu- ja runkoliikenteessä. Yrityksen kotipaikka on Kuopiossa ja toiminta-alueena on lähes koko Suomi. Yrityksen liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa ja se työllistää 100 ammattilaista. Vahvuutena Weemanilla on perheyhtiömäinen toiminta, sitoutunut henkilökunta sekä mm. yrittäjien vahva henkilökohtainen sitoutuminen päivittäiseen toimintaan. Kuljetus Weemanin kuljettajat hoitavat kuljetukset siisteillä nykyaikaisilla autoilla. Yritys on hyvämaineinen kuljetusliike, missä on totuttu vakaisiin työsuhteisiin.

Koulutus alkaa 18.1.2021. Opintoja voidaan osin henkilökohtaistaa koulutukseen valitun aiemmin hankkiman osaamisen ja olemassa olevien lupien mukaisesti. Koulutus päättyy 12.8.2021

Koulutuspaikka: CAP Ammattiliikenne, Kartanonkatu 15, Kuopio ja Kuljetus Weeman Ky, Rauhalandentie 8, Kuopio

Koulutuksen tavoitteena on oppia elintarvikekuljetusten jakelu- ja runkokuljettajan tehtäviin. Tavoite on, että alalle sopivat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät koulutuksen jälkeen Kuljetus Weeman Ky:n palvelukseen logistiikan ammattilaisiksi.

Koulutuksen sisältö

Koulutukseen kuuluu mm. C- tai CE-ajokortti, tavaraliikenteen perustason ammattipätevyys, tieturva 1-, työturva-, ensiapu- ja trukkikortti sekä hygieniapassi. Koulutukseen kuuluu myös elintarvikelogistiikkaan ja laatuvaatimuksiin liittyviä aiheita mm. jäähdytyslaitteet, kylmäketjujen hallinta sekä lämpösäädellyt kuljetukset ja terminaalitoiminnot.

Koulutukseen sisältyy noin 60 päivän mittainen työssäoppimisjakso, minkä aikana syvennetään koulutuksessa opittuja tietoja ja taitoja. Tämän jakson aikana on tarkoitus, että opiskelija oppii ja pystyy jo itsenäiseen työskentelyyn. Myös muun koulutuksen aikana on työssäoppimista ja sitä tapahtuu kaikkina kellonaikoina ja viikonpäivinä. Työssäoppiminen tehdään Kuljetus Weeman Ky:n työtehtävissä.

Koulutusjärjestelyt:
Teoriaopetus pääsääntöisesti ma-pe klo 8-16. Ajo-opetus ja työssäoppiminen kaikkina vuorokaudenaikoina kaikkina viikonpäivinä.

Näyttösuunnitelma:
Koulutukseen sisältyy ammattipätevyyskoulutuksen koe ja ajokorttia varten teoriakoe sekä tutkintoajo.

Työllisyysnäkymät:
Koulutuksen tavoite on, että kaikki alalle soveltuvat ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät Kuljetus Weemanille kuljettajatehtäviin.

Katso myös esittelyvideo osoitteessa: https://www.weeman.fi/#video

Opiskelijalle aiheutuvat kustannukset:
Opiskelija maksaa omaan käyttöönsä jäävän viranomaisen myöntämän kortin, passin tai lisenssin lunastamisesta aiheutuvat maksut (esim. ajokortti). Opiskelijan maksuosuuteen kuuluvat luvan saantiin liittyvien valokuvien ja lääkärintodistusten hankinnasta aiheutuvat kustannukset.

Opiskelijalle tulee kustannuksia:

  • Ajokorttilupamaksu 35 € (Trafilcomille)
  • Tarvittaessa lääkärintodistus ja valokuvat ajokorttia varten
  • Perustason ammattipätevyyden kirjaamismaksu 17 € (Traficomille)
  • Ammattipätevyyskorttimaksu 50 € (Traficomille)
  • Digipiirturikortti 100 € (Traficomille)

Hinnat 9.1.2020 tilanteen mukaan. Muutokset mahdollisia.

Suunniteltu valinta-aikataulu:
Hakuaika päättyy 30.12.2020, esivalinta 31.12.2020 , haastattelut 4.1.2021

Lisätietoja:
CAP Ammattiliikenne, lassi.heiskanen@cap.fi, puh. 044 7500 270
Koulutuksen yhdyshenkilö Pohjois-Savon TE-toimistossa Jaana Kattainen puh. 0295 043 546, s-posti: jaana.kattainen@te-toimisto.fi

Tutustu työpaikkoihin ja tehtäviin www.te-pavelut.fi -sivulla.

KOULUTUKSEEN HAKU

https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/696015?searchPhrase=weeman&announced=0&sort=1

Muita työvoimakoulutuksia

X
X